B.B.L (Bouwbesluit) berekeningen

Ieder bouwplan dient te voldoen aan de voorschriften van het B.B.L. (Bouwbesluit)

Als voor een bouwplan een Omgevingsvergunning wordt aangevraagd dient dit te voldoen aan het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (Bouwbesluit). Maar ook bij vergunningsvrij bouwen dient aan deze voorschriften te worden voldaan. Samenvattend geeft het B.B.L. voorschriften op gebied van veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energie zuinigheid en milieu.

De complexe berekeningen die hieruit volgen neem ik u graag uit handen. Denk hierbij aan: 

  • Oppervlakte en Inhoudsberekeningen (Gebruiksoppervlakte, Verblijfsgebieden enz).
  • Ventilatie berekeningen (Ventilatie in balans) en spui berekeningen.
  • Daglicht berekeningen.
  • Thermische en akoestische berekeningen.
  • Brandveiligheid.
  • In overleg met gecertificeerde collega’s zorg ik voor de BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) en MPG of GPR berekening (Milieu Prestatie Berekening).

WET KWALITEITSBORGING (W.K.B.)

Sinds 1 januari 2024 is de Wet Kwaliteitsborg van kracht. Voor bouwplannen in gevolgklasse I (nieuwe woningen, bedrijfspanden enz.) wordt in overleg met u een Wet Kwaliteitsborger ingeschakeld. Deze partij adviseert mede op gebied van de uitwerking van een bouwplan en zal tijdens de vergunningaanvraag zorgen voor een Borgingsplan en Risicoanalyse. Dit zijn verplichte onderdelen in de vergunning aanvraag. De Wet Kwaliteitsborger zal tijdens het bouwproces de controle bewaken en volledig verslag leggen van het verloop van de bouw. Na het gereedkomen van het project zal de WKB-er een ‘as-build’ dossier overleggen aan de gemeente waarna de woning in gebruik kan worden genomen.